Vrtići i škole od ponedeljka nastavljaju sa radom


Početak rada će biti objavljen i na vratima svih vrtića

Predškolska ustanova Radosno detinjstvo će u ponedeljak, 24. februara, početi sa radom i otvoriti vrata svih vrtića u gradu i prigradskim naseljima.

Radosno detinjstvo je najavilo nastavak rada, nakon što je Pokrajina prethodno donela odluku o privremenom zatvaranju škola i vrtića zbog proglašene epidemije gripa. Bilo je najavljeno da školske i predškolske ustanove neće raditi od 12. do 21. februara.

"Kako bi obezbedili dovoljan broj obroka, molimo cenjene roditelje da prijave dolazak svoje dece za ponedeljak, najkasnije do 10 časova u petak. Početak rada će biti objavljen i na vratima svih vrtića", saopštillo je Radosno detinjstvo.

U Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje kažu za 021.rs da, za sada, nema razloga da se menja odluka o obustavi. Takođe, prim. dr Svetlana Ilić sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine potvrđuje da se očekuje polazak u školu od ponedeljka.

"Međutim, svim zdravstvenim ustanovama za stacionarno lečenje u Vojvodini i dalje se preporučuje da primenjuju zabranu ili ograničenje poseta pacijentima, a do pada vrednosti stope incidencije oboljenja sličnih gripu ispod srednjeg praga intenziteta", navodi dr Ilić.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija