Unapređenje studentskog standarda u NS - pravo na ishranu u dva restorana ima više od 11.000 studenata


Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku
delatnost prof. dr Zoran Milošević posetio je danas, zajedno sa svojim saradnicama, Studentski centar Novi Sad i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja resursa koji su veoma značajni za uspešno studiranje. On je naglasio da su smeštaj i ishrana važni faktori u postizanju dobrih rezultata studenata, ali da je i uloga menadzmenta Studentskog centra značajna, budući da ima dobru komunikaciju sa studentima i trudi se da se sva sporna pitanja prevaziđu dogovorom.

„Mi smo tu da pomognemo i u protekle tri godine Pokrajinska vlada je investirala 26 miliona dinara u objekte studentskog standarda. Izdvojili smo i šest miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog restorana za ishranu studenata“, kazao je sekretar Milošević i dodao da podrška Grada Novog Sada i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, predstavljaju važnu sinergiju udruživanja oko važnih projekata.

„Jedan od važnih projekata je i izgradnja Studentskog kulturnog centra, za koji je izrada projektno-tehničke dokumentacije pri kraju. Verujem da ćemo, kada završimo izgradnju tog centra i novog restorana, kvalitet smeštaja i ishrane, ali i kulturne aktivnosti studenata Univerziteta u Novom Sadu, podići na mnogo viši nivo“, naglasio je resorni sekretar Milošević i još jednom pohvalio rukovodstvo Studentskog centra Novi Sad jer odgovorno radi na rešavanju tekućih problema održavanja objekata i ukupnog funkcionisanja restorana i studentskih domova.

Prema rečima v. d. direktora Studentskog centra Zorana Martinovića, ustanova studentskog standarda godinama kontinuirano radi na povećanju kvaliteta usluga koje pruža studentima.

„U našim objektima, kojih ima deset, od toga osam u Novom Sadu, i po jedan u Zrenjaninu i Somboru, smešteno je više od 3.000 studenata, a pravo na ishranu u dva restorana u Novom Sadu ima više od 11.000 studenata“, rekao je Martinović i istakao izuzetno dobru saradnju sa Pokrajinskom vladom, ali i sa studentskim parlamentom i drugim studentskim organizacijama.

Tokom posete Studentskom centru, sekretar Milošević je obišao studentske domove „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“, a posetu je završio ručkom u Velikoj menzi.