U svet sa 6 aerodroma: U planu Novi Sad, Užice i Srebrno jezero - Čenej se pripaja Aerodromima Srbije


Srbija trenutno ima 33 aerodroma, a za međunarodni redovni
javni avio-prevoz koriste se samo tri - "Nikola Tesla", "Konstantin Veliki" i "Morava".

Kako za Novosti kažu u Ministarstvu saobraćaja, u planu je da u budućnosti na međunarodnim letovima avioni poleću sa šest aerodroma - pored Beograda, Niša i Kraljeva, i iz Novog Sada, sa Srebrnog jezera i iz Užica.

Niška i kraljevačka vazdušna luka su u sastavu državnog preduzeća "Aerodromi Srbije", a u proceduri je i pripajanje aerodroma "Ponikve" Užice, "Srebrno jezero" i "Rosulje" kod Kruševca. I Borani su tražili da se osnivačka prava za aerodrom u njihovom gradu prenesu na Republiku Srbiju, pa bi do kraja godine i njihova pista trebalo da pripadne državi.

Aerodrom u Novom Sadu spreman za međunarodne letove - u planu izgradnja betonske piste od 1.760 metara


- Očekuje se da se i za aerodrom Čenej, kod Novog Sada, do kraja ove godine pokrene inicijativa za pripajanje "Aerodromima Srbije" - navode u resornom ministarstvu. - Nisu svi aerodromi namenjeni za redovan ili neredovan javni avio-prevoz putnika i robe. Na svim ostalim je moguć međunarodni saobraćaj u skladu sa potrebama, s obzirom na to da su obezbeđeni administrativni uslovi kroz domaće propise.

Najave o ekspanziji vazdušnog saobraćaja deluju nestvarno, pa se mnogi pitaju ima li Srbija uopšte dovoljno putnika za sve ove vazdušne luke koje je počela da okuplja pod "jednu kapu". Profesor dr Petar Mirosavljević, prodekan za studije Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, smatra da je potencijal za razvoj ovog vida prevoza ogroman, prenose Novosti.

- Udruživanje i predavanje nadležnosti nad aerodromima sa lokalne zajednice na "Aerodrome Srbije" je dobar potez, jer se tako najbolje mogu pronaći sredstva za investiranje u nove aerodrome i helidrome i za održavanje postojećih - smatra profesor Mirosavljević. - Time se unificiraju tehnologija i procedura rada, školovanje vazduhoplovnog osoblja, tehnologija projektovanja novih aerodroma i prihvata i otpreme aviona, ljudi i robe. Udruživanjem je postignut cilj formiranja dobre institucione osnove za pravilan sistemski razvoj aerodromske infrastrukture i vazdušnog saobraćaja.

Profesor ističe da broj stanovnika nije jedina mera koliko aerodrom može da privuče putnika i napominje da vazdušne luke oko Londona imaju 177 miliona putnika godišnje, iako u tom gradu živi 8,2 miliona ljudi. Ukupno svi aerodromi u Engleskoj su ostvarili 295 miliona putnika, dok cela Engleska ima 66,4 miliona stanovnika.

- Srbija treba da razvije habove (avio-čvorišta) za jugoistočnu Evropu i da "pokupi" sav saobraćaj ka najznačajnijim interkontinentalnim destinacijama - smatra Mirosavljević. - Aerodromi predstavljaju svojevrsne mini-gradove koji nude mnogobrojne sadržaje koji su, takođe, privlačni za korisnike i njihove pratioce. Treba težiti međunarodnim letovima koji su poslovnog ili turističkog profila i uvesti elemente šopinga i zabave na putničkom terminalu. Važni su i jeftin dugoročni i kratkoročni parking, kao i lokalni hoteli, koji omogućavaju odmor i relaksaciju tokom čekanja na let ili transfera između letova sa svim etno-elementima Srbije, prenose Novosti.

izvor: novosti.rs, foto: Danilo Bueno, Pixabay

Aerodrom u Novom Sadu spreman za međunarodne letove - u planu izgradnja betonske piste od 1.760 metara