U subotu besplatne promotivne šetnje po Novom Sadu i Petrovaradinskoj tvrđavi


Planirani obilazak počinje u 11 časova kod Sat kule

Povodom Svetskog dana turističkih vodiča, Udruženje turističkih vodiča Novog Sada, u saradnji s Turističkom organizacijom grada, u subotu će organizovati besplatne promotivne šetnje po Novom Sadu i Petrovaradinskoj tvrđavi.

Planirani obilazak počinje u 11 časova kod Sat kule na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim i u 13 časova na Trgu slobode, kod Miletićevog spomenika. Dva sata kasnije, u 15 časova će obilazak početi kod Osnovne škole „Petefi Šandor”, Ulica Bore Prodanovića 15a, dok će prvi put ove godine biti organizovan obilazak i Uspenskog groblja. Tada će vodič profesor istorije Radivoj Novakov sugrađanima, kao i gostima našeg grada, održati interesantno predavanje uz obilazak važnijih spomenika velikana sahranjenih na Uspenskom groblju. Kako iz TONS-a navode, Uspensko groblje prati i deli sudbinu Novog Sada u prethodnih 300 godina te će taj obilazak biti apel i podsećanje za negovanje i čuvanje prošlosti našeg grada.

Svako ko u pomenutim terminima bude na tim lokacijama imaće priliku da od stručnih vodiča s nacionalnom licencom, članova Udruženja, saznaju nešto više o Novom Sadu, Petrovaradinskoj tvrđavi i Uspenskom groblju.

izvor: agencije, foto: NSinfo