U Novom Sadu otvoren Festival ljubavi - čokolada, vino, fijaker ljubavi...


Festival ljubavi, koji objedinjuje kulturne, kreativne, zabavne
i turističke sadržaje na temu najlepšeg ljudskog osećanja, svečano je otvoren puštanjem crvenih balona u obliku srca sa Trga slobode.

Publika je nakon toga uživala u akustičnoj svirci gitariste Strahinje Jajića i benda „(NE)Normalni”, dok je na dvadesetak postavljenih štandova mogla da počasti sebe ili voljenu osobu čokoladom, vinom ili originalnim delima domaće radinosti.

Zid od prirodnog cveća sa natpisima „ljubav” na različitim jezicima, Krila anđela, Love gate, Kissing point i Photo booth mamili su da se zabeleže posebni trenuci. Romantični u duši pak, iskoristili su vedro veče da se provozaju Fijakerom ljubavi.

– Iako bismo se mogli zapitati čemu tolike manifestacije, mislim da je Festival ljubavi, koji traje oko tri nedelje, nešto što je ipak drugačije – rekao je jedan od organizatora Robert Čoban.

– Naravno, dešava se u februaru, kada je Dan zaljubljenih ili Sveti Valentin odnosno Sveti Trifun, ali ovogodišnjim programom dokazali smo da ljubav ne mora biti samo partnerska, već i bratsko-sestrinska, roditeljska, a ne smemo zaboraviti ni ljubav prema hrani. Zbog nje ćemo poslednjeg vikenda okupiti legendarne novosadske ugostitelje koji imaju već 70-80 godina i decu onih koji više nisu živi kako bi predstavili svoje specijalitete, a imaćemo i izložbu fotografija iz naših čuvenih restorana i kafana, prenosi Dnevnik.

Učešće na ovogodišnjoj manifestaciji koja traje do 23. februara uzele su brojne kulturne institucije, uključujući muzeje, galerije, pozorišta i bioskope, a organizatori su udruženja „Subsidium”, „HBO Color Media Events”, kompanije „Color Media Communications” i „Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

– Trudili smo se da povežemo sve institucije kulture. Događaji neće biti samo na Trgu slobode: maraton filmskih klasika održaće se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, koncert „Love Actually” u Galeriji Matice srpske, vođena tura „Velike ljubavi srpskih pisaca” u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, predstava „Ana Karenjina” u „Ujvideki sinhazu”, a „Laža i paralaža” u Srpskom narodnom pozorištu – dodao je Čoban.

izvor: dnevnik.rs, agncije, foto: facebook.com/festivalljubavi