Stanovnicima centra smeta buka, na Detelinari fale pešačke staze, parking...


Kao i svake prve srede u mesecu, Novosađani su imali priliku da
pred Komisijom za predstavke i predloge iznesu svoje predstavke s problemima koje pokušavaju da reše.

Po rečima stanara iz samog centra grada, oni već duže imaju problem s vlasnicima ugostiteljskih lokala koji ne poštuju gradsku odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Navode da se ugostitelji često ne pridržavaju te odluke i da se buka, glasna muzika i galama čuju i po nekoliko sati nakon isteka dozvoljenog radnog vremena, prenosi Dnevnik.

Na drugoj strani grada, stanovnici dela Detelinare smatraju da se nedovoljna pažnja poklanja tom delu grada. Kao primer navode da još uvek nisu izgrađeni pružni prelazi, nemaju pešačke staze, kao ni dovoljno parking-mesta, a zelene površine su neuređene i zapuštene.

U narednih pet godina jeftini stanovi i za mlade - 400 evra po kvadratu?


Deo sednice bio je posvećen Izveštaju o radu Komisije za predstavke i predloge za period od 2016. do 2020. godine, koji je podneo predsednik Komisije Marko Jovanović. Izveštaj je usvojen jednoglasno, a ističe se da je u izveštajnom periodu, zaključno s 5. februarom 2020. godine, Komisija Skupštine grada za predstavke i predloge održala 90 sednica. Razmatrane su ukupno 204 predstavke, od kojih je 71 bila pismena, a 133 usmene. Od svih predstavki, Komisija nije bila nadležna za rešavanje četiri, delimično je rešeno šest, jedna nije rešena, a 193 je rešene.

– U skladu s praksom ustanovljenom oktobra 2010. godine, Komisija Skupštine grada za predstavke i predloge svake prve srede u mesecu primala je građane Novog Sada, koji neposredno iznose svoje predstavke, kako individualne, tako i kolektivne, u ime skupština stanara ili grupe građana određenog dela grada – rekao je Jovanović.

Osim toga, od januara 2018. godine Komisija je svoje sednice održavala i u mesnim zajednicama i mesnim kancelarijama, gde su građani imali priliku da neposredno iznesu svoje predstavke i predloge. Komisija je posetila 16 mesnih zajednica i rešila 63 predstavke građana u tim mesnim zajednicama.

U izveštajnom periodu, najveći broj predstavki odnosio se na stambeno-komunalne i urbanističke probleme (149), socijalne (deset), imovinskopravne i upravne (19) i predstavke ostale problematike (26).

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

Biće novih zgrada širom grada - raste i Novo naselje