Srbija 2025: U Novom Sadu kompletna rekostrukcija Spensa, putevi, borba za stadion Voše...


Borba za rekonstrukciju stadiona Karađorđe

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio da će u okvriu programa “Srbija 2025” biti kompletno rekonstruisan Sportsko poslovni cenatar Vojvodine, poznatiji kao Spens.

- “Srbija 2025” je plan za petogodišni razvoj Srbije i svih opština gradova u zemlji.

Posle dugo vremena imamo konkretan dokument koji će biti vodilja od lokalnog do državnog nivoa o ključnim prokjektima.

Jedan od nezaobilaznih partnera jeste i Novi Sad – rekao je Vučević gostujući u emisiji “Svitanje” na TV Pink.

On je kao jedan od najinteresantnijh projekata izdvojio kompletnu rekostrukciju Spensa posle 40 godina.

- Imali smo veliku diskusiju šta da radimo sa Spensom jer su to, kao i Centar Sava u Beogradu, objekti koju su prevaziđeni za današnje vreme u pogedu energetske efikasnosti i upotrebe prostora, a decenijama se nije ulagalo u njih. Ili će ti objekti postati potpuno neisplativi i neodržvi ili ćemo morati da ih rekonstruišemo ili gradimo nove. Pošto se javnost odlučila da Spens ostane na tom mestu i u tom obliku radimo na projektu rekonstrukcije i to ulazi u program “Srbija 2025” – rekao je Vućević.

Istorijska prilika za novi stadion Vojvodine: Jedinstvo i dogovor - ili crna tačka na fudbalskoj mapi


Novi Sad će, kako je dodao, konkurisati i za vodovod i kanalizaciju i lokalne puteve, a ostaje borba za rekonstrukciju stadiona Karađorđe.

- Borićemo se. Mislim da je to velika šansa za Novi Sad, sport, fudbalski klub Vojvodinu da ima još jedan stadion, ali mora postojati dobra volja. Trenutno je u toku “donkihotovska” borba, a veoma su snažni pojedinačni privatni interesi i ne treba ih podceniti – dodao je gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je objasnio da je, kada je rekao da očekuje dodatna sredstva za dalji razvoj Novog Sada, mislio sam na razne izvore, istakavši da je grad na čijem je čelu partner sa Republikom na brojnim projektima.

- Novi Sad ima budžet gotovo 30 milijardi dinara. Normalno da država mora da pomogne ove male opštine… Ne može sve da ide u Novi Sad, Beograd i Niš... To nije dobro i nije rešenje. Nama u većim gradovima je lakše i da spremimo dobre projekte - naveo je on.

Prema njegovim rečima, Novi Sad ima ima već nekoliko gotovih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture i misli da će povući sredstva iz programa “Srbija 2025” da ljudi vide da to nije na papiru, na ekranu.

izvor: Pink, Blic, NSTV, agencije, foto: NSinfo

Istorijska prilika za novi stadion Vojvodine: Jedinstvo i dogovor - ili crna tačka na fudbalskoj mapi