Radovi na lokaciji nekadašnjeg Hleba - Ponovo se pokreće proizvodnja, više vrsta hleba


Više vrsta hleba najtraženijih iz asortimana

Kompanija Don Don počela je prošle sedmice da ruši objekte nekadašnjeg AD „Hleb”, ali neće, kako se pretpostavljalo, srušiti sve poslovne prostorije, već samo one neophodne da bi prostor bio bolje iskorišćen.

Najveći deo ulaganja odnosiće se, naveli su u kompaniji, na kupovinu nove opreme, remont postojeće i rekonstrukciju objekta s pratećim infrastukturnim radovima. Kada se radovi završe i pokrene proizvodnja, zaposliće se malo više od stotinu radnika.

„Najpre smo počeli rekonstrukciju i adaptaciju administrativnog dela zgrade, koji je zbog velikog prostora – kancelarije i hodnici – neupotrebljiv za proizvodnju. Posle tih radova, objekat će biti deo proizvodnog pogona, dok će deo postojećeg proizvodnog objekta i silosa zadržati funkciju i u tom delu neće biti rušenja, već će se samo obnoviti oprema i objekti, da bi se zadovoljili zakonom propisani standardi za proizvodnju hrane”, naveli su u saopštenju iz „Don Dona”, prenosi Dnevnik.

U prvom planu je, ističu, da se ponovo pokrene proizvodnja, i to više vrsta hleba najtraženijih iz asortimana.

„Planirano je da pogon, pored HACPP sertifikata i ISO 9001:2015 standarda, primenjuje i sertifikat IFS (A nivo) da bi mogao zadovoljiti sve zahteve kupaca”. U saopštenju nije navedeno kada će radovi biti gotovi, ali, pošto  kompleks zauzima veliku površinu, očekuje se da će trebati dosta vremena.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: skeeze, Pixabay

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti