Radovi na asfaltiranju sedam ulica na teritoriji MZ Rumenka


Ukupno ćemo u to naselјe uložiti 630 miliona dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na održavanju putne privrede u Rumenki. Kako je tom prilikom istakao, u toku su radovi JKP „Put“ na asfaltiranju sedam ulica na teritoriji Mesne zajednice Rumenka, a to su ulice koje su opredelјene od strane građana kao najurgentnije za popravlјanje.

- Biće postavlјen najkvalitetniji asfalt i koliko čujem, lјudi su zadovolјni, mada ima još mnogo zadataka pred nama. Od 2013. do 2019. godine mnogo smo investirali u Rumenku, posebno u izgradnju kanalizacione mreže i crpnih stanica. Sećamo se svi da smo u delu Rumenke koji se zove Novo naselјe morali da legalizujemo i rekonstruišemo crpnu stanicu koju su neki neodgovorni političari pre nas otvarali dva puta, a da ona nikad nije proradila. Ostaje još mali deo Rumenke da pokrijemo kanalizacijom, a do kraja 2020. ukupno ćemo u to naselјe uložiti 630 miliona dinara. To nije mali novac, a Rumenka to zaslužuje. Nisu zapostavlјene ni druge sfere, pa je Rumenka dobila i Kulturni centar, koji je jedna od kulturnih stanica u ponudi Novog Sada kao Evropske prestonice kulture. Sve što se bude dešavalo na tom planu biće zastuplјeno i u Rumenki – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Kada je reč o komunalnoj infrastrukturi, gradonačelnik je naveo da treba da se rešava pitanje fekalne kanalizacije u Kisaču, da ona treba da se spoji na sistem Rumenke, te da je potrebno da se zanovi taj projekat koji će Grad kandidovati u okviru Programa ''Srbija 2025'' jer je cilј da se za važne ivesticije obezbedi što više novca iz tog nacionalnog programa.

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope