Povećanje broja stanovnika i vozila: Podbara u novom ruhu - uskoro radovi u još 22 ulice


Planirano je da se urede još 22 ulice u tom delu grada

Rekonstrukcija Ulice Dušana Vasiljevića uveliko je u toku, a osim te, i ulice Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog na Podbari dobiće novo ruho.

Najpre se u tim ulicama grade saobraćajne površine, a potom i pešačke staze, parking, kolski prilazi i javno osvetljenje.

Pomenute četiri ulice će nakon rekonstrukcije biti bogatije za 221 parking-mesto, a na svakom četvrtom će biti ostavljen i prostor za sadnju drveća.

U pitanju je prva faza radova, koje od 17. januara izvodi Gradska uprava za građevinsko zemljište, iz koje su pre mesec dana javili da je rekonstrukcija tih ulica neophodna jer je poslednjih godina s intenzivnom izgradnjom višestambenih objekata u tom delu grada došlo do povećanja broja stanovnika, pa i vozila.

Promenom strukture stanovanja, otežan je i pešački i drumski saobraćaj, pa je zbog manjka parking-mesta taj posao bio neophodan.

Radove prati i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, koje izvodi Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija.

U toku je i rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova na Podbari, u kojoj se, takođe, grade novi kolovoz, pešačke i biciklističke staze, parkinzi i javno osvetljenje.

U narednom periodu planirano je da se urede još 22 ulice u tom delu grada.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija