Počelo rušenje objekata AD Hleb: Uskoro novi pekarski proizvodi?


Za kompaniju može reći da je prvi pekar u Srbiji

Slovenačka kompanija „Don Don” počela je ove sedmice da ruši objekte nekadašnjeg preduzeća AD „Hleb”, koje je kupila pošto je svojevremeno najveća industrijska pekara u pokrajini, posle neuspešne privatizacije, likvidirana.

Kakvi su dalji planovi novih vlasnika kada se lokacija oslobodi od poslovnih zgrada, saznaće se naredne sedmice, pošto je veći deo poslovodstva na godišnjem odmoru, saopšteno je Dnevniku na pitanje šta „Don Don” planira kada se završi rušenje.

U nedostatku pravog odgovora, može se pretpostaviti da će Slovenci nastaviti da širi poslovanje i iz Novog Sada jer se za tu kompaniju može reći da je prvi pekar u Srbiji: dnevno ispeče 250.000 vekni i u posedu drži „Žitoprodukt” Zrenjanin i „Žitoprodukt” Kragujevac, „Žitopek” Niš, „Fidelinka pekaru” Subotica, „Zlatni pek” Leskovac, „Izvor” Paraćin...

Posluje na tržištima okolnih zemalja, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske i, između ostalog, ima najveće proizvodne i skladišne kapaciteta na Balkanu za smrznuti program.

izvor: dnevnik.rs, foto: Mogens Petersen, Pixabay

Novi Sad dobija fabriku čokolade - počeli radovi: 50.000 tona za tržište regiona, investicija 50 miliona evra