Novi sistem elektronske naplate GSP u Novom Sadu - gotov tender


Ugovor predviđa i da se elektronski sistem naplate isporuči za 75 dana

Posao uvođenja elektronske naplate karata u autobuse GSP-a na tenderu je pripao "Telekom Srbija" i "Bus Logic" iz Požarevca, firmama koje su jesenas na tenderu izabrane za iznajmljivanje 105 elektronskih uređaja za prodaju karata, prenosi 021.rs.

Da će ove kompanije dobiti ovaj posao moglo se naslutiti još tokom postupka javne nabavke, jer je drugi ponuđač prilikom obraćanja GSP-u istakao da uslove iz konkursne dokumentacije mogu da ispune samo pomenute firme.

Ugovor predviđa i da se elektronski sistem naplate isporuči za 75 dana. Ovo je možda i prekratak rok za posao koji očekuje GSP jer treba promeniti ceo sistem. Tenderom je predviđena isporuka nekoliko softvera i aplikacija, kao i 105 uređaja koji služe za prodaju i validaciju karata u autobusima, 40.000 čip kartica za putnike i 1.000 kartica za za zaposlene GSP-a, 20 uređaja za izdavanje i dopunu elektronskih novčanika, opreme za izdavanje čip kartica, 210 validatora sa čitačem kartica, 105 rutera sa "wi-fi" opcijom i druge opreme, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: Alex Fu, Pexels