Novi Sad planira da nabavi prvih 10 električnih autobusa


U Novom Sadu u planu jeftinije markice GSP
za studente i učenike

Govoreći o GSP, gradonačelnik Novog Sada je naveo da bi iz Turske trebalo da počne da pristiže 30 mercedesovih solo autobusa na gas, a potom i 20 zglobnih autobusa na gas.

On očekuje da će u aprilu ili maju promovisati 71 autobus, u koje spadaju oni koji treba da stignu, ali i oni koji su već tu, prenosi 021.rs.

Vučević dalje navodi da imaju i informaciju od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o kupovini još 28 do 30 autobusa na gas. Kako je pojasnio, u EBRD su ih informisali da je zbog velike potražnje za autobusima došlo do promena cena, pa za sedam miliona evra koliko imaju na raspolaganju, možda kupe jedno ili dva vozila manje od prvobitno planiranih 30.

Grad planira da nabavi prvih 10 električnih autobusa jer imaju vrlo povoljne ponude od međunarodnih finansijskih organizacija. Kaže da odluka još nije doneta, ali da smatra da je vreme da Novi Sad ima ekološki prihvatljiv prevoz.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija, facebook.com/JgspNoviSad

Đačke pokazne drastično jeftinije? Umesto mesečnih - godišnja karta 5.000 dinara

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Brza pruga: Ovako će izgledati nova železnička stanica u Sremskim Karlovcima - Gradi se i S nadvožnjak do Dunava (FOTO)