Novi Sad - grad ljubaznosti: Seminari za radnike u ugostiteljstvu, taksiste, policajce, šalterske radnike...


Da podignemo nivo ljubaznosti u Novom Sadu

U okviru projekta "Novi Sad – grad ljubaznosti", koje realizuje udruženje "Zona ljubaznosti" uz podršku Fondacije "Novi Sad 2021 – evropska prestonica kulture", u Svilari je održan seminar namenjen javnim službenicima.

Naredne godine, osim impresija sa događaja iz evropske prestonice kulture, iz Novog Sada gosti bi trebalo da ponesu i utisak o ljubaznosti ljudi koji u njemu žive i rade.

Tome bi trebalo da doprinese i projekat "Novi Sad – Grad ljubaznosti", koji je otpočeo seminarom na temu "Komunikacija sa teškim strankama".

"Ideja ovog projekta jeste da podignemo nivo ljubaznosti u gradu Novom Sadu na jedan zavidan nivo odnosno na onaj nivo koji mu pripada. Evo danas smo baš radili na tome da prepoznamo koje su sve naše zone poboljšanja kako možemo da se osnažimo u veštinama poslovne komunikacije i sve to sa ciljem da se srdačnost, otvorenost i komunikativnost koja je toliko čuvena vrati u vidu brenda novosadske ljubaznosti", rekla je Vera Dunjić, autorka projekta.

Projekat će obuhvatiti radnike u kulturi, turizmu i ugostiteljstvu, taksiste, vozače javnog saobraćaja, šalterske radnike, pripadnike policije i prodavce, koji će nakon seta edukativnih seminara postati ambasadori tzv. "novosadske ljubaznosti".

U narednom periodu, projektom će biti kreirane tzv. "Zone ljubaznosti". Ovo zvanje dobiće kolektivi koji su prošli obuku, a biće organizovan i izbor za najljubaznije, u šta će biti uključeni svi Novosađani.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo