Istorijska prilika za novi stadion Vojvodine: Jedinstvo i dogovor - ili crna tačka na fudbalskoj mapi


Imamo obavezu da ne izneverimo buduće generacije

Gradonačelnik  Novog Sada Miloš Vučević još jednom je čestitao igračima, trenerima u stručnom štabu i navijačima Vojvodine za osvajanje trećeg mesta u jesenjoj polusezoni.

- Moje je da podržim Vojvodinu kako bi klub bio još jači i uspešniji - naglasio je Vučević.

- Igrački izvor moraju da budu mlađe kategorije, koje su godinama unazad bile među najboljima u Srbiji i po kojima je klub oduvek bio prepoznatljiv. Tim dečacima morate da se bavite, jer su oni izvor stabilnosti i budućnost Vojvodine, a ne da im dozvoljavamo da odlaze kada dođu u najbolje godine i da tada moramo da kupujemo igrače sa strane.

Potom se gradonačelnik osvrnuo i na izgradnju novog stadiona “Karađorđe”.

- Moramo da postignemo jedinstvo i dogovor oko toga hoćemo li da izgradimo novi stadion, ili ćemo da ostanemo crna tačka na fudbalskoj mapi - dodao je Vučević.

- Imamo priliku da dobijemo moderan sportski objekat na istom mestu gde se stadion i sada nalazi i takva šansa neće nam se uskoro ukazati.

To nam je istorijska prilika i imamo obavezu da ne izneverimo buduće generacije. Klubu je krenulo nabolje i sada je potrebno da se ne svađamo, da se držimo svi zajedno i da na “Karađorđu” bude više publike.

Nemojmo sve da upropastimo i hajde da se borimo da dobijemo najmoderniji stadion u najlepšem gradu.

Na pitanje predsednika kluba Vojislava Gajića da li će fudbaleri i navijači moći da proslave izlazak u Evropu ispred Gradske kuće, Vučević je odgovorio sledećim rečima:

- U Gradsku kuću možete da dođete kad god to poželite, s jednim trofejom. Ne zadovoljavajte se malim stvarima, već gađajte trofeje - poručio je gradonačelnik, a te njegove reči ispraćene su dugim aplauzom prisutnih, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs

U narednih pet godina jeftini stanovi i za mlade - 400 evra po kvadratu?