Indija želi naše jabuke - Novi trend i snimanje indijskih filmova u Srbiji


Srbija može da ima koristi od privrednog rasta Indije

Samo u 2019. godini ova zemlja je zabeležila uvoz od 514 milijardi dolara.

Naša zemlja mogla bi na ovom tržištu da vidi svoju šansu, jer je Indija veliki uvoznik jabuka, jestivog ulja, papira i drveta.

Ovo je rečeno na predstavljanju Ekonomskog pregleda i Godišnjeg budžeta za 2020. Vlade Indije.

Ambasador ove zemlje u Srbiji Subrata Batačardži istakao je da je ekonomija ove zemlje vredna tri biliona dolara, a da je Indija sebi postavila cilj od pet biliona dolara do 2024. godine.

- Indijske investicije u Srbiji prisutne su u sektorima proizvodnje traktora, hrane, aluminijumskih panela i u IT parkovima - rekao je indijski ambasador Batačardži. - Uz to, bezvizni režim otvorio je nove mogućnosti, pa je više od 37.000 Indijaca posetilo Srbiju, tokom 2018. i 2019. godine.

Kako je ispričao ambasador Batačardži, poslednjih nekoliko godina, novi trend je postalo i snimanje indijskih filmova u Srbiji.

Bolivud, inače, donosi prihode više od dve milijarde dolara.

- Prema podacima Svetske banke, Indija zauzima treće mesto na svetu po broju novoosnovanih firmi - ističe ambasador Batačardži.

- Indija je i veliki strani investitor. U finansijskoj 2018-2019. godini, spoljne direktne strane investicije Indije, u formi kapitala, zajmova i garancija, iznosile su 12,6 milijardi dolara.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija

Novi Sad u indijskom filmu (VIDEO)

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi