Gradonačelnik o projektu Novi Sad na vodi: Bez dogovora oko uređenja priobalja ne možemo da uradimo GUP


Ako ne uradimo taj most, za deset godina ćemo imati potpuni kolaps u saobraćaju

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je za 021.rs da su se povodom najavljenog projekta "Novi Sad na vodi" obratili Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvu poljoprivrede i vodoprivrede, kako bi dobili i njihovo mišljenje, umesto da "sede skrštenih ruku" dok "Vode Vojvodine" odbijaju da izdaju vodne uslove.

"Kad pričamo o delu plana koji se odnosi na priobalje, ne pričamo samo o brodogradilištu koje se stalno apostrofira, mi pričamo o čitavom jednom delu grada.

Plan detaljne regulacije priobalja je tri odsto površine, ali bez dogovora oko uređenja priobalja mi ne možemo da uradimo Generalni urbanistički plan (GUP) grada koji važi od 2021. do 2030. i mora da bude završen do 2021. A kako ćemo bez toga most da izgradimo? Mene iz GUP-a najviše most zanima.

Ako ne uradimo taj most, za deset godina ćemo imati potpuni kolaps u saobraćaju", rekao je Vučević i naglasio da pre toga treba da se reše imovinsko-pravne stvari i da se radi projektno-tehnička dokumentacija, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

Novi Sad dobija fabriku čokolade - počeli radovi: 50.000 tona za tržište regiona, investicija 50 miliona evra

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade