Čuvari kontejnera u Novom Sadu i ove godine


Čistoća će i u 2020. godini angažovati radnike za čuvanje
komunalne opreme, odnosno da rade kao čuvari kontejnera.

Kako se može videti u planu javnih nabavki Čistoće za 2020. godinu, za uslugu "čuvanja komunalne opreme na mestima za odlaganje otpada" pripremljeno je 10 miliona dinara.

Praksa iz prethodnih godina pokazala je da čistoća angažuje kompanije "Ipon security" i "G4S Secure Solution", a posao bude sklopljen po ceni od oko 10 miliona dinara, bez uračunatog poreza.

U Čistoći za 021.rs navode da angažovani radnici imaju u proseku 10 intervencija dnevno, odnosno da je od aprila do kraja prošle godine bilo oko 3.000 intervencija zbog uništavanja komunalne opreme za odlaganje otpada. Dodaju i da je saradnja sa komunalnom policijom i inspekcijom kontinuirana, ali da nemaju preciznu informaciju o broju zajedničkih akcija.

Radnici obezbeđenja se angažuju od 2017. godine, a u Čistoći poručuju da je šteta zbog uništavanja komunalne opreme smanjena višestruko.

"To pokazuje broj radnih naloga za popravku kontejnera i druge opreme, koji je smanjen za gotovo trećinu u odnosu na prethodni period. Osim toga, značajno je i smanjenje otpada koji nastaje rasipanjem smeća u okolini kontejnerskih mesta, kao i stvaranje divljih deponija na pojedinim lokacijama. S tim u vezi, naglašavamo da su radnici angažovani na obilasku kontejnerskih mesta radili u proteklom periodu i na sprečavanju ponovnog nastanka divljih deponija na mestima gde su raščišćene, u prošloj godini pre svega u ulicama Dunavske divizije, Živojina Ćuluma i na Temerniskom putu, a posebno na prilaznom putu ka Gradskoj deponiji", navode u gradskoj čistoći za 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad

Prvi grad u Srbiji, a možda i u svetu: Čuvari kontejnera u Novom Sadu još najmanje godinu dana