Čokolade sa markicom "proizvedeno u Novom Sadu" i akademija čokolade - Boš stiže u zonu Sever 4


Akademiju za razvoj tehnologija u oblastima proizvodnje
čokolade i kakaoa

Globalni lider u proizvodnji čokolade, švajcarska kompanija "Beri Kalebo" sledeće nedelje počinje izgradnju fabrike u Novom Sadu, potvrdio je za emisiju "Grad i mi" gradonačelnik Miloš Vučević.

Fabrika će biti izgrađena na parceli koja se nalazi na putu ka Zrenjaninu, na izlazu prema auto putu E 75, a investitor planira da osim proizvodnje, u saradnji sa Tehnološkim fakultetom u Novom Sadu pokrene i naučno–istraživački centar, kao i akademiju za razvoj tehnologija u oblastima proizvodnje čokolade i kakaoa, prenosi RTV.

"Dobili smo premijum brend iz prehrambene industrije i to je investicija koja je višestruko značajna, jer će uticati na brendiranje Novog Sada, pored naravno povećanja proseka plata i broja zaposlenih", kaže gradonačelnik Novog Sada.

Od ranije je poznato da su se za dolazak te kompanije borile sve zemlje regiona, ali investitor je odlučio da u Novom Sadu izgradi prvu fabriku u ovom delu Evrope.

Vučević najavljuje da se uskoro očekuje dolazak velike nemačke fabrike "Boš male turbo sistemi", koja će pogon graditi u zoni Sever 4. Pored dolaska novih investitora u Novi Sad, očekuje se i realizacija kapitalnih projekata u okviru Investicionog plana "Srbija 2025" za Novi Sad.

To su projekti koji se odnose na izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže u pojedinim delovima grada, i proširenje i izgradnju novih škola i obdaništa, kao i rekonstrukciju Spensa, ističe gradonačelnik.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Kevin Petit, Pixabay

Usvojeno: Godišnja karta 5.000 dinara, za sve linije za učenike - Smanjenje cena markica

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope