Biće novih zgrada širom grada - raste i Novo naselje


Ove godine planirana prodaja oko 30 placeva

Od prodaje građevinskog zemljišta Grad je prošle godine zaradio 1.382.925.237 dinara, a otuđeno je ukupno 45 parcela.

Iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije najavljuju da je ove godine na javnim nadmetanjima planirana prodaja oko 30 placeva, dok će oko 20 biti otuđeno u postupcima ispravke granica susednih katastarskih parcela, i to na osnovu rešenja o utvrđivanju zemljišta za redovnu upotrebu objekta.

Vrednost građevinskog zemljišta zavisi od kvadrature, atraktivnosti lokacije, kao i od namene, pa je logično da je najbolja cena postignuta za veće parcele. Po informacijama koje je Dnevnik dobio iz Gradske uprave, dva najskuplja placa ujedno su i najveća, i na tim  posedima biće građeni poslovni objekti ili pak stambene zgrade.

Primera radi, zemljište u Ulici Milana Ješića Ibre na Novom naselju prodato je za 790.122.000 dinara, i namenjeno je višeporodičnom stanovanju.

Interesantan je podatak da je isto preduzeće kupilo još jedan posed na Novom naselju, i to u Ulici Bate Brkića. Reč je o placu površine 420 kvadrata, namenjenom višeporodičnom stanovanju, koji, iako nije u grupi najvećih, spada u tri najskuplja i prodat je za 46.510.000 dinara, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

U narednih pet godina jeftini stanovi i za mlade - 400 evra po kvadratu?