Zanimljive turističke šetnje gradom: Tinejdžeri turistički vodiči na novosadskim ulicama


Prve ture centrom, biće organizovane 1. februara

Mladi Novosađani, praktično deca i tinejdžeri uzrasta od 12 do 16 godina, uskoro će predvoditi zanimljive turističke šetnje gradom.

U okviru ciklusa “Novi Sad za početnike” do sada su organizovane različite tematske ture: “Bela Rusija u Novom Sadu”, “Jevrejski Novi Sad”, “Ljubavna istorija Novog Sada”, “Kafane i noćni život starog Novog Sada”, “Novosadski dani znamenitih pisaca”, “Slavne Novosađanke”..., a “Color Media Communications” u saradnji sa UGRIP-om, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada organizovaće uskoro vođene ture centrom grada, a turistički vodiči biće upravo mladi Novosađani.

Budući mladi turistički vodiči proći će obuku sa Leonom Šurbanovićem, predsednikom UGRIP-a (“Urbana gerila, ratnici iz podzemlja”), udruženja koje već duže vreme brine o čistoći i uređenju Petrovaradinske tvrđave, kako delova iznad zemlje, tako i podzemnih laguma.

Zainteresovana deca između 12 i 16 godina koja žele da se oprobaju u ulozi turističkih vodiča na srpskom i engleskom jeziku, treba da se do 15. januara jave na mejl: milica.savic.cpg@gmail.com.

Prve ture centrom Novog Sada sa decom vodičima biće organizovane 1. februara, na Dan grada, kada će mladi Novosađani voditi predstavnike stranih delegacija, goste grada. Nakon toga, svake subote u mesecu, Novosađani i posetioci grada podno Petrovaradinske tvrđave imaće priliku da upoznaju Novi Sad u društvu dece tinejdžera turističkih vodiča.

Kako organizatori ističu, cilj je da i sami Novosađani što bolje upoznaju svoj grad, kako bi priče o njegovoj bogatoj kulturno-istorijskoj baštini mogli da prenesu drugima.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...