Za nove zgrade novi izgled ulica: Tri ulice i deo Bulevara Evrope u novom ruhu


U planu i nova ulica između Kiš Ernea i Ilirske

Projektovanje saobraćajnih površina, vodovoda i kanalizacije, ali i javnog osvetljenja u delovima četiri ulice u gradu, koštaće Upravu za građevinsko zemljište i investicije malo više od 2,8 miliona dinara, s PDV-om.

Reč je o Ulici Aranji Janoša, delu Bulevara Evrope i Ulice cara Dušana i novoplaniranoj ulici između Kiš Ernea i Ilirske, a doneta je odluka da se ugovor dodeli novosadskoj firmi „Vojvodinaprojekt”, s podizvođačem „KLM inženjering TM”, koji će tehničku dokumentaciju morati da završe za 119 kalendarskih dana.

Zbog izgradnje stambenih blokova, neophodna je rekonstrukcija, ali i izgradnja nove infrastrukture, pa bi u stambenom bloku između Ulice Aranji Janoša, Cara Dušana i Bulevara Evrope trebalo isprojektovati pešačke i biciklističke staze, ali i predvideti rekonstrukciju dela kolovoza u Cara Dušana, od zone priključenja Aranji Janoša do Bulevara cara Lazara.

Ulica Aranji Janoša je deo sekundarne ulične mreže i direktno je povezana s Cara Dušana, a preko Braće Grulović i s Bulevarom Evrope. Kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, put je u lošem stanju, a planom su predviđeni dvosmerni kolovoz, obostrani parkinzi i pešačke staze. Osim toga, trebalo bi isplanirati i korekciju kolovoza na delu Ulice Cara Dušana, od zone priključenja Aranji Janoša do Bulevara cara Lazara.

U tom kvartu trebalo bi rekonstruisati oko 230 metara kanalizacione mreže u Aranji Janoša, kao i 220 metara na Bulevaru Evrope, prenosi Dnevnik.

Da bi se obezbedio pristup novim objektima, neohodno je izgraditi saobraćajnicu koja će spojiti Ulicu Kiš Ernea i Ilirsku.

Ove godine administrativni poslovi: Letovi sa aerodroma u Novom Sadu tokom cele godine?


Planirano je da ta saobraćajnica bude široka pet metara, a osim kolovoza, uz regulacionu liniju su predviđene obostrane pešačke staze. Projektom bi trebalo isplanirati povezivanje pešačkih tokova Kiš Ernea i Bulevara patrijarha Pavla, kao i uređivanje površine ispred objekta u Ilirskoj, od kućnih brojeva 45 do 49.

U novoplaniranoj ulici je predviđena rekonstrukcija i izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže dužine oko 120 metara, a projektom bi trebalo obuhvatiti i kućne priključke.

Zbog priključenja zgrade na Bulevaru oslobođenja 97, odgovorni projektant bi trebalo da isplanira i novih oko 200 metara vodovodne mreže u tom delu bulevara, od raskrsnice s Ulicom Avgusta Cesarca do raskrsnice s Ulicom Petra Drapšina.

Budući da u stambenim blokovima, obuhvaćenim tenderom nedostaje javna rasveta ili je pak u lošem stanju, trebalo bi isprojektovati, a kasnije i postaviti novu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

Ove godine administrativni poslovi: Letovi sa aerodroma u Novom Sadu tokom cele godine?