Učiteljice će ubuduće predavati i o šopingu


Nova Strategija zaštite potrošača za period do 2024. godine
koju je nedavno usvojila Vlada Srbije, u fokus stavlja unapređenje vansudskog rešavanja sporova, informisanje građana o bezbednoj kupovini putem interneta i edukaciju đaka o pravima kupaca.

Prioritet je i obezbeđivanje dostupnosti usluga, koje pružaju udruženja za zaštitu potrošača i lokalne samouprave, svim građanima u Srbiji.

Načelnica Odeljenja za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine Slađana Petrović objašnjava za Novosti da je edukacija dece školskog uzrasta o pravima koja kao kupci imaju planirana kroz uvođenje ovih tema u nastavni plan i pripremu priručnika za školski program iz oblasti zaštite potrošača u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Petrovićeva smatra da sistemski pristup daje najviše efekata u najranijem uzrastu kada se kod dece stvara aktivan odgovor na pojave u društvu.

- Nova zakonska rešenja propisuju besplatno vansudsko rešavanje sporova za obe strane i obavezu trgovca da učestvuje u postupku, što je do sada bilo na dobrovoljnoj bazi - kaže načelnica Odeljenja za zaštitu potrošača. - Očekuje se da ove mere pozitivno utiču na povećanje broja sporova koji se rešavaju mirnim putem.

U vladinom dokumentu se konstatuje da je broj prigovora na robu i usluge upućenih udruženjima potrošača u stalnom porastu, a da ih je najviše u Beogradu i Vojvodini. Neujednačena rasprostranjenost je, kako se navodi, posledica manjeg broja udruženja kojima se građani mogu obratiti za pomoć u pojedinim regionima, prenose Novosti.

izvor: novosti.rs, foto: Виктория Бородинова, Pixabay

U školama u Srbiji i hologramski nastavnici i roboti - stiže oprema iz Kine