U Novom Sadu do 1.400 taksi vozila


1.400 dovoljan broj vozila za opsluživanje grada

Novosađanima će do 2025. godine na raspolaganju biti 1.400 taksi vozila u gradu, budući da je, nakon prethodne „Studije o organizaciji taksi prevoza na teritoriji grada Novog Sada”, koja je propisivala njih 1.200, Fakultet tehničkih nauka u oktobru 2019. doneo novu, koja je usvojena krajem prošle godine.

Gradsko veće će naknadno utvrditi i dozvoljen broj taksi vozila u Novom Sadu.

Osim optimalnog broja, usvojen je i program o organizovanju taksi vozila, a po rečima predsednika Upravnog odbora Strukovnog udruženja „Sitans” Nikole Bošnjakovića, studiju je prihvatila i radna grupa krajem prošle godine.

– Smatramo da je 1.400 dovoljan broj vozila za opsluživanje grada, a istovremeno i da taksisti budu samoodrživi – kaže za Dnevnik Nikola Bošnjaović.

– Naravno, pretpostavljamo da ima još 200-300, ako ne i više, uslovno rečeno, kolega, koji nemaju sve potrebne papire i dozvole i ne ispunjavaju osnovne uslove propisane gradskom odlukom i Zakonom o prevozu putnika.

Gradska uprava za saobraćaj i puteve još uvek obrađuje podatke i papirologiju taksista, koja je predata u zakonskom roku do 6. novembra 2019.

Može se desiti da će biti i više od 1.400 prijavljenih vozila sa svim papirima, a ako se to desi, onda na tržište ne može biti primljen nijedan drugi taksi dok se broj ne smanji.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Free-Photos, Pixabay