Svetlosni spektakl - Kineski festival svetla u Limanskom parku


Lampioni će se paliti svake večeri od 17 sati

U Limanskom parku u Novom Sadu 23. januara biće održan svetlosni spektakl "Kineski festival svetla", a u susret obeležavanju Kineske Nove godine, a dan kasnije to će se dogoditi i kod fontane "Ribar" na Kalemegdanu u Beogradu, najavili su organizatori.

Nakon velikog uspeha u premijernom izdanju prošle godine "Kineski festival svetla" biće održan u organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, uz podršku Vlade Srbije, ambasade Kine, Pokrajinske Vlade, Grada Beograda i Grada Novog Sada.

Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje.

Ove godine se festival proširuje i održaće se u dva grada.

"Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku Novi Godinu, ovaj put u dva grada i uneti novu svetlost i radost u naše živote" izjavio je umetnik Slobodan Trkulja.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

Festival će trajati do 16. februara, a lampioni će se paliti svake večeri od 17 sati.

izvor: ilustracija