Produžena izgradnja nove Glavne crpne stanice za 82 dana


Vodovod je prihvatio da produži rok za 82 dana

Izgradnja nove Glavne crpne stanice (NGCS) kod drumskog-železničkog mosta produžena je sa 400 na 482 dana.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" su za 021.rs potvrdili da se radi o objektivnim razlozima za pomeranje roka, jer su se pojavili nepredviđeni dodatni radovi.

U odluci od 13. januara Vodovod je prihvatio da produži rok za 82 dana, odnosno skoro tri meseca. U dokumnetu se kaže da su izvođači tri puta podnosili zahtev za produženje roka i to 6. marta, 14. juna i 5. septembra 2019. godine. U prvom zahtevu iz marta su tražili da se produži rok za 26 dana i to 20 dana zbog toga što je otkriveno prisustvo visokonaponskog kabla koji je morao da se premesti, dva dana zbog potrebe da se uklone i sruše ploče i temelji kuće za čije postojanje se nije znalo, kao i još pet dana zbog loših vremenskih prilika. Od toga je prihvaćeno da im rok bude produžen za 22 dana.

Izvođači radova su u druga dva zahteva tražili produženje od ukupno 99 dana zbog nemogućnosti zatrpavanja. Kako je objašnjeno, izvođači su od 24. marta do 1. avgusta prošle godine radili u smanjenom obimu jer nisu mogli da zatrpaju prostor oko crpne stanice, trafo stanice i kontrolno-komandnog centra, jer je materijal iz iskopa zbog veće količine mulja bio neupotrebljiv za nasipanje.

Prihvaćeno je da im se odobri 60 odsto od predloženog, odnosno 60 kalendarskih dana. Prema ovome, radovi bi trebalo da budu gotovi 11. aprila, pošto je prvobitan rok bio 20. januar ove godine, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija