Potpisivanje ugovora za Fruškogorski koridor - u narednih nekoliko meseci


Najzahtevniji i najskuplji projekti realizovaće se u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da, kad je reč o planu „Srbija 2025”, on se u velikoj meri odnosi na Vojvodinu, na šta je posebno ponosan.

– Najzahtevniji i najskuplji projekti realizovaće se u Vojvodini. Mnogo smo i truda uložili da bismo pripremili projekte.

Podsećam da sam bio na čelu za pripremu projektne dokumentacije za Fruškogorski koridor još od januara 2014. godine i dok mi razgovaramo, u Vladi Srbije se odvijaju pregovori isključivo o ceni jer je sve ostalo već definisano – napominje Mirović, prenosi Dnevnik.

Kada možemo očekivati potpisivanje ugovora za Fruškogorski koridor?

– Možemo očekivati sigurno u narednih nekoliko meseci, možda i narednih nekoliko nedelja.

Posebno je važna činjenica što je taj projekat ušao u Nacionalni investicioni plan, kao i mnogi drugi važni projekti.

Očekujemo početak radova na izgradnji brze pruge od Novog Sada do Subotice, a deo od Beograda do Novog Sada ide fantastičnim tempom, ne kasni se ni jedan jedini dan jer se  radi i subotom i nedeljom, pa i praznicima.

Između 2.000 i 3.000 ljudi je na gradilištu na prvoj deonici od Beograda do Stare Pazove, ali i na drugoj od Stare Pazove do Novog Sada, a u izradi je plan područja posebne namene za novu brzu saobraćajnicu od Sombora, preko Vrbasa, do Kikinde.

Već su predstavnici kineske kompanije, koja je naznačena da bi radila izgradnju brze saobraćajnice od Beograda do Zrenjanina, pa do Novog Sada, u kontaktu s nama i lokalnim samoupravama.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Hans Braxmeier, Pixabay

U prvoj polovini 2020. početak gradnje Fruškogorskog koridora - sa tunelom kroz Frušku goru

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...