Ove godine administrativni poslovi: Letovi sa aerodroma u Novom Sadu tokom cele godine?


Aerodrom će biti pod ingerencijom preduzeća "Aerodromi Srbije"

U avgustu prošle godine, sa Čeneja je poleteo avion za Nemačku, što je pokazalo da i Vojvodina ima potencijal za međunarodne letove.

U zimskom periodu to trenutno nije moguće zbog travnate piste, ali u planu je da uskoro Čenej tokom cele godine bude alternativa aerodromu u Beogradu, kada je reč o manjim putničkim avionima.

Za razliku od devedesetih godina prošlog veka kada aero-klub Čenej nije radio i kada su piste i objekti bili zapušteni, aerodrom u Čeneju danas šalje sasvim drugačiju sliku...

Okuplja brojne članove sekcija, mladence koji vole da se baš tu fotografišu... nudi panoramske letove, a u prošloj godini realizovani su i prvi međunarodni letovi.

Oni će i ubuduće, kako se očekuje, biti praksa, rekao je je gostujući u našem Jutarnjem programu RTV predsednik aero-kluba Čenej, Dragoljub Samardžić.

Već je potvrđeno da je sve ovo i tehnički moguće.

U ovoj godini plan je da se završe administrativni poslovi, te da u skorijoj budućnosti na postojećih 60 hektara zemljišta dobijemo aerodrom koji će biti pod ingerencijom preduzeća "Aerodromi Srbije", a koji bi Čeneju ne samo vratio sjaj koji je imao šezedestih i sedamdesetih godina prošlog veka, već dao i više od toga - međunarodne letove i tokom zimskog perioda.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, Đại Hữu Huỳnh Kim, Pixabay

Aerodrom u Novom Sadu spreman za međunarodne letove - u planu izgradnja betonske piste od 1.760 metara