Otvorili vrata prodavnica da se psi ugreju


Novi Sad ima više od 270 pet frendli objekata

Fejsbuk stranica Pet friendly objekti u Novom Sadu otvorena je pre tri godine i sadrži mapu s objektima u kojima je dozvoljen ulazak kućnim ljubimcima.

Stranica je dosad premašila brojku od 2.300 članova, ali je zato mapa sa pet frendli objetima otvorena više od 67.000 puta, što samo govori koliko Novosađane interesuje ova tema.

Novi Sad ima više od 270 pet frendli objekata, a reč nije samo o kafićima i restoranima, već i o frizerskim salonima, buticima, optičarskim radnjama... iz kojih ponosni vlasnici ljubimaca često šalju svoje slike, a prema administratoru stranice brojka objekata koji će širom otvoriti svoja vrata za životinje će se samo povećavati.

Kao i članovi grupe na Fejsbuku, koja je namenjena ljudima u Novom Sadu sa kojima mogu da odu sa svojim ljubimcima i u čije prostorije su oni dobrodošli, kako ih ne bi ostavili same kod kuće, prenosi Dnevnik.

Da je ova tema i te kako aktuelna na društvenim mrežama, pogotovo jer je stigla zima, potvrdila je i fotografija koja je postala popularna i dobila na hiljade lajkova za svega par dana. „DM“ prodavnica koja se nalazi u beogradskom naselju Borča otvorila je vrata za psa koji je na samom ulazu legao da se ugreje i tu zaspao. Radnici su pokazali veliko srce, a reakcije i komentari na mrežama su vrlo pozitivni, jer je pas sklonjen sa zime.

Nakon toga stranica Društva za zaštitu životinja Hrbaro srce podelila je objavu sa fotografijom istoimene kozmetičke prodavnice iz Novog Sada, koja je pustila dva psa da se ugreju. Lep gest koji je izazvao mnogobrojne pozitivne reakcije govori da je administrator gore pomenute stranice u pravu.

izvor: dnevnik.rs, agencije