Odrastanje uz umetnost: Koncert klasične muzike za decu - Muzički poklon za Dan Grada Novog Sada


Muzički poklon za Dan Grada Novog Sada

1. februar u 11.00 i 12.30 sati
Galerija Matice srpske, Trg galerija 1

Kroz projekat "Odrastanje uz umetnost" u Galeriji Matice srpske više od hiljadu novosadskih beba uvedeno je u čarobni svet umetnosti i klasične muzike i pre nego što su napravili svoje prve korake.

Osluškujući roditelje, njihove utiske sa koncerata za bebe, odlučili smo da organizujemo i koncert za novosadske mališane uzrasta od 3 do 8 godina, kako bi zajedno uživali u najlepšim klasičnim melodijama, navodi se u najavi.

Povodom obeležavanja Dana Grada Novog Sada Galerija Matice srpske u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada za najmlađe Novosađane priređuje muzički poklon – koncert pijanistkinje Rite Kinke i flautistkinje Sonje Antunić, koji će biti održan  u subotu 1. februara 2020. godine u dva termina u 11.00 i 12.30 sati.

Ovom prilikom mališanima uzrasta od 3 do 8 godina biće dočarane najlepše melodije čuvenih kompozitora Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta, Ludviga van Betovena, Roberta Šumana, Petra Iljiča Čajkovskog, kao i mnogih drugih. Nakon koncerta svako dete dobiće specijalan muzički poklon, kako bi i kod kuće nastavili da neguju i razvijaju ljubav prema klasičnoj muzici.

Više informacija na linku.