Napreduje izgradnja vrtića na Klisi - za 250 mališana


Napreduje izgradnja vrtića u Orahovoj ulici

Za Predškolsku ustanovu Radosno detinjstvo iz budžeta Grada ove godine je izdvojeno 540.607.000 dinara, od čega je za izgradnju, dogradnju, obnavljanje i opremanje vrtića obezbeđeno 496.987.000 dinara, a za ostvarivanje predškolskog vaspitanja 43.620.000.

Gradonačelnik Miloš Vučević je za Dnevnik kazao da, zahvaljujući daleko većem budžetu, koji je gotovo dupliran u odnosu na 2012. godinu, Grad može da izdvoji dodatni novac, da se bori za veći natalitet i da pomaže porodice s najmlađim sugrađanima, ali i da se radi na razvoju grada.

Napreduje izgradnja vrtića u Orahovoj ulici na Klisi, objekta čija će površina biti 2.620 kvadratnih metara, a očekuje se da će u njemu boraviti oko 245 mališana.

Iz gradske kase za nastavak izgradnje i opremanje vrtića u Orahovoj ove godine namenjeno je 139.496.000 dinara, biće izgrađena saobraćajnica i uređeno dvorište, te će biti nabavljena administrativna oprema i ona za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Kako je najavljeno, taj vrtić će dobiti novu opremu, u skladu sa savremenim standardima i zakonima za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Prilikom obilaska radova na zgradi u Orahovoj ulici sredinom septembra 2019. godine Vučević je najavio da će to biti „najbolje izgrađeno obdanište u Novom Sadu do sada, te da će biti standard više u odnosu na ona koje su do sad gradiđena”.

Investicija na Klisi je bitna jer taj deo grada nema obdanište, a osim toga se čitva kvart menja nabolje i stvaraju se bolji uslovi za život svih građana.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Alicja_ from, Pixabay

Od 1. januara - BESPLATAN vrtić u Novom Sadu