Na Podbari sve više stanovnika: Uskoro nove ulice - radovi u 5, uskoro u još 22


U narednom periodu planirano je uređenje još 22 ulice

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u petak je započela radove na izgradnji saobraćajnih površina u naselju Podbara.

Poslednjih godina sa intenzivnom izgradnjom višestambenih objekata, u ovom delu grada došlo je do znatnog povećanja broja stanovnika, a samim tim i vozila, u odnosu na nekadašnje stanje.

Promenom strukture stanovanja otežan je pešački, ali i saobraćaj uopšte, a evidentan je i problem sa parkiranjem, zbog čega postoji opravdana potreba za rekonstrukcijom ulica u ovom naselju.

U prvoj fazi, koja je trenutno u toku, biće izgrađene saobraćajne površine u četiri ulice – Dušana Vasiljeva, Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog.

Sem kolovoza, predviđena je izgradnja pešačkih staza, parkinga, kolskih prilaza i javnog osvetljenja.

U ove četiri ulice predviđena je izgradnja ukupno 221 parking mesta, a na svakom četvrtom biće ostavljen prostor za sadnju drveća.

Radovi na izgradnji saobraćajnih površina usklađeni su sa dinamikom radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, koje izvodi JKP „Vodovod i kanalizacija“. U ulicama u kojima se izvode radovi predviđena je potpuna obustava saobraćaja, ali će se ulice, po završetku radova, pojedinačno puštati u saobraćaj.

Vrednost ove investicije iznosi 130 miliona dinara, a rok za završetak svih predviđenih radova je 150 kalendarskih dana.

Takođe, u toku je i rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova u kojoj su predviđeni novi kolovoz, pešačke i biciklističke staze, kao i parkinzi i javno osvetljenje. Ovu investiciju, vrednu 191 milion dinara, zajednički finansiraju Grad Novi Sad i AP Vojvodina. U narednom periodu planirano je uređenje još 22 ulice u naselju Podbara, za koje je trenutno u izradi projektna dokumentacija.

izvor: agencije, foto: ilustracija