Milion automobila na auto-placevima čeka kupce: Nepoželjni dizelaši će preplaviti Srbiju i Balkan


60 odsto uvezenih polovih automobila stiže iz Nemačke

Da građani Srbije rado kupuju polovna vozila nije nikakva tajna.

Da li se na takav korak odlučuju zbog debljine novčanika, odnosno platežne moći, želje da voze automobile određene marke ili nekih drugih razloga, znaju oni koji u pazar idu, ali je izvesno da interes ne jenjava.

To potvrđuje i broj polovnjaka uvezenih za prvih deset meseci prošle godine: gotovo 98.000, odnosno oko 16.000 više nego 2018. godine.

Kada je reč o tome koja su vozila bila najtraženija – slobodno bi se moglo reći da je reč o starijim automobilima, pošto su se najbolje prodavali polovnjaci koji su koštali od 1.000 do 2.000 evra i to, mahom, dizelaši koji pod haubom imaju motore standarda euro3 i euro 4.

Dakle, reč je o vozilima starijim od 15 godina, a o tome koliko se njihovim saobraćanjem ugrožava kvalitet životne sredine poslednjih dana bilo je mnogo reči. Ipak, na našim drumovima će ih i ubuduće biti, a iako se govorilo da će uvoz automobila s motorima standarda euro 3 biti dozvoljen do kraja 2021. godine, sada je najavljeno da bi od juna ove godine mogao biti zabranjen, prenosi Dnevnik.

Dok se na našim drumovima, ali i onima u okruženju, voze vozila s euro 3 i euro 4 motorima, iz pojedinih evropskih država proteruju se i mnogo mlađa i kvalitnija.

Recimo, u Nemačkoj cena dizel-vozila značajno pada, a u mnogim gradovima automobili koji kao pogonsko gorivo koriste dizel ili ne mogu da uđu u centar ili je im je kretanje ograničano.

Zbog toga je na tom tržištu sve teže prodati vozila s evro 5 motorom, a gotovo da je stala i prodaja i polovnjaka s evro 6 motorima.

Procenjuje se da je oko milion dizelaša, uglavnom vozila standarda evro 5 i evro 6, u Nemačkoj parkirano na auto-placevima i čekaju kupce, a odavno je poznato da najviše polovnih automobila završi u Srbiji, Hrvatskoj,  Bugarskoj, Rumuniji, Severnoj Makedoniji...

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Niek Verlaan, Pixabay