Deca iz Vojvodine na vezi sa ruskim kosmonautima u svemiru


Same pripreme trajale su oko dva meseca

Deca iz Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici imala su priliku za nesvakidašnje iskustvo.

Uz organizaciju nastavnika i tehničku podršku radio amatera, organizovana je proba razgovora sa ruskim kosmonautima u svemiru, a utisci dece i profesora su svakako pozitivni budući da je ovo jedinstvena prilika u njihovom školovanju.

Učenicima Zmajeve škole u Sremskoj Mitrovici razgovor sa astronautima putem radio veze je najzanimljiviiji projekat koji je škola do sada organizovala, a iako je u početku bilo neverice u realizaciju, uspešno je obavljena proba razgovora, prenosi RTV.

Dosta tehničkih priprema zahteva jedan ovakav poduhvat koji je veliki izazov i za stručnjake, a svega 12 do 15 minuta deca će imati na raspolaganju za razgovor sa kosmonautima.

Ideja za ovakav projekat nastala je prilikom saradnje sa učenicima iz Poljske na projektu "Pentpal" koji su Zmajevcima dali ideju, a nimalo lako nije bilo uveriti decu i roditelje da razgovor sa ljudima u svemiru zapravo moguć kažu organizatori.

Dosta papirologije bilo je potrebno za ovaj projekat, a same pripreme trajale su oko dva meseca, ali on se u mnogome isplatio, jer će deca steći iskustvo za ceo život.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...