Biće snega - ispred Spensa: Skijanje i snoubord usred vojvođanske ravnice 1. februara


Najduži “Double Kink Rail” u Evropi

Novi Sad, poseban i lep po mnogočemu, i ove godine biće u centru pažnje kada su u pitanju zimski sportovi.

Novosađani i njihovi gosti imaće priliku da za dve nedelje, 1. februara, uživaju u najatraktivnijim i najsvežijim trikovima snoubord zaljubljenika, na platou Spensa jer će se održati peto po redu urbano snoubord i ski takmičenje City Jam.

Ovoga puta, oni će pokazati svoje najnovije trikove u elementu poznatom među borderima širom Evrope kao novosadski “Double Kink Rail”.

Ovaj gelender je izuzetno dugačak, zabavan ali i zahtevan, i sa svojih 17 metara, svakako premašuje dužinu prosečnog “street rail”-a, jedan je od najdužih na bilo kom evropskom gradskom snowboard i ski takmičenju. Vozačima svakako predstavlja veliki izazov, jer imaju zadatak da pobede “gvozdenu zver”.

“Mogu slobodno da kažem da je onaj vozač koji dođe do kraja Spensovog rejla u bilo kom triku, zapravo, pobednik. Ovo je najduži “Double Kink Rail” u Evropi i svakako predstavlja veliki izazov za takmičare. Oni tako stiču reputaciju i poštovanje, a Novi Sad postaje mesto gde se ljubitelji ekstremnih sportova rado vraćaju”, rekao je novinar hrvatskog Jutarnjeg lista i snouborder Vid Barić.

Iako ravničarski, Novi Sad će i ove godine na jedan dan postati pravi ski centar. Ovogodišnji zadatak za takmičare je da oduševe publiku i da im pokažu nešto što do sada nisu videli.

Organizator ovog zimskog zabavno - sportskog događaja Avalanche Risk CITY JAM je Udruženje „Friška gora“, uz podršku OPENS-a (Novi Sad evropska prestonica mladih), Smoking-a, SPENS-a i drugih partnera.

izvor: agencije, foto: Avalanche Risk City Jam

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...