Akcija sadnje drveća širom Vojvodina - kao simbol želje da se deca rađaju


Akcija je organizovana i u Novom Sadu, Somboru, Subotici...

Zamenica pokrajinskog ombudsmana Snežana Knežević, predstavnici opštine Vrbas, JKP "Komunalac" i Opšte bolnice  posadili su drvo tuje u krugu bolnice, odnosno porodilišta u Vrbasu.

Akcija je organizovana i u Novom Sadu, Somboru, Subotici, Vršcu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici, a u ponedeljak će biti i u Zrenjaninu.

U porodilištu Opšte bolnice u Vrbasu su tokom 1. januara rođene četiri bebe od kojih je prvorođeni Viktor Berta iz Srbobrana.

"Prve tri bebe rođene u 2020. od strane JKP "Komunalac" dobile su vaučere kojima su njihove porodice oslobođene plaćanja komunalnih usluga 6. meseci", rekao je Igor Škundrić izvršni direktor JKP"Komunalac".

Snežana Knežević, zamenica pokrajinskog ombudsmana rekla je da je ovo prvi put da je pokrenuta akcija sadnje drveta kao simbol želje da se deca rađaju. Akciju organizuju, pored kancelarije pokrajinskog ombudsmana, i opšte bolnice na teritoriji pokrajine i lokalne samouprave.

Sanja Žigić, zamenica predsednika opštine Vrbas rekla je da opština podržava ovu akciju i da ima nameru da i u narednom preiodu nastavi sa podrškom najmlađima.

U okviru kampanje „Za novi život“, u organizaciji Pokrajinskog zaštitnika građana u saradnji sa opštim bolnicama, organima i službama opština i gradova, uključujući lokalne ombudsmane, posađeno je po jedno drvo u ime svakog prvog deteta, koje se u novoj godini rodilo u Vojvodini.

Ispred zgrade Betanije, posađena je mladica koprivića. Akcija je organizovana i u Somboru, Subotici, Vršcu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici, a u ponedeljak će biti i u Zrenjaninu.

izvor: rtv.rs, agencje, foto: Jennifer Murray, Pexels

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...