70 miliona za nadogradnju i obnovu škole na Podbari


Grad Novi Sad će s 783.171.078 dinara finansirati radove u
osnovnim i srednjim školama, a od te sume za osmoletke biće izdvojeno 173.319.078 dinara dok je za srednje škole namenjeno znatno više – 609.852.000.

Kada je reč o osnovnim školama, najviše novca, 70 miliona dinara, biće izdvojeno za nadgradnju zgrade i rekonstrukciju prizemlja OŠ „Ivan Gundulić”.

U OŠ „Đorđe Natošević” biće obnovljena hidrantska mreža, elektroenergetske i hidrotehničke instalacije i adaptiran prostor, a za te radove namenjeno je 28.184.863 dinara.

Za energetsku sanaciju OŠ „Nikola Tesla”, koja podrazumeva zamenu stolarije i oblaganje fasade kamenom vunom, biće opredeljeno 23.616.000 dinara, dok će upola manje novca, nešto više od 12 miliona, biti izdvojeno za izolaciju dela fasada OŠ „Miroslav Antić” u Futogu.

Za kupovinu klima-uređaja, laptop-računara, kuhinjskog pribora u OŠ „Prva vojvođanska brigada”, „Kosta Trifković” i „Jovan Popović” izdvojeno je oko 1.200.000 dinara, dok će dva gasna kotla za fiskulturnu salu u OŠ „Dušan Radović” biti plaćena 8.700.000 dinara. Za opremu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, odnosno za nabavku računarske opreme, uz budžeta biće izdvojeno 8.100.000 dinara.

Budžetska izdvajanja za srednje škole i gimnazije su veća, a novac će biti namnjen za izgradnju i održavanje zgrada, projektno planiranje, nabavku administrativne opreme i one za obrazovanje, nauku kulturu i sport, kao i za bezbednost.

Najviše novca iz gradske kase, kao i ranijih godina, predviđeno je za izgradnju Muzičke i Baletske škole s koncertnom dvoranom na Limanu – 488.273.000 dinara. U okviru te sume biće plaćeno i projektno planiranje, ali i nabavka administrativne opreme i one za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, kao i za bezbednost. Osveženu fasadu u vrednosti od šest miliona dinara dobiće i Gimnazija „Svetozar Marković”. Osim toga, Gimnazija „Isidora Sekulić” biće adaptirana i nadgrađen sprat, a vrednost tih radova, s projektnim planiranjem, procenjena je na 107.867.000 dinara.

Za nabavku opreme za obrazovanje, kulturu i sport, te kancelarijske i račuinarske opreme u srednjim školama ove godine namenjeno je nešto više od šest miliona dinara.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija