Uz nacionalni, planirano još 9 novih stadiona - Košarkaši, odbojkaši, vaterpolisti, atletičari dobijaju trening centre


Gradiće se Nacionalni fubalski stadion u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju Programa "Srbija 2025" rekao je da je ulaganje države u sistem sporta najveće ikada u svim segmentima, pa i u sportskoj infrastrukturi. Najavio je ulaganja u narednih pet godina od pola milijarde evra.

- Danas imamo 265 odsto više medalja na godišnjem nivou, nego što smo imali u periodu od 2000. do 2014. godine - poručio je Vučić.

- Ulaganjem u sportsku infrastrukturu država ulaže u zdravlje građana svih uzrasta i unapređenje kvaliteta provođenja slobodnog vremena u svim krajevima Srbije.

Novosti su imale uvid u plan investicija u sportsku infrastrukturu.

Gradiće se Nacionalni fubalski stadion u Beogradu kao i nove fudbalske arene u Subotici, Loznici, Leskovcu, Zaječaru, Kraljevu, Kruševcu, Vranju, Sremskoj Mitrovici i Novom Pazaru.

Svi oni će ispunjavati uslove za učešće u evropskim i svetskim ligama i mogućnost organizacije najvećih međunarodnih fudbalskih takmičenja. Na taj način, kako je rekao Vučić, integrišu ogromne i turističke i privredne potencijale i privlače velike investicije i sadržaje.

Košarkaši će dobiti novi nacionalni trening-centar gde će na jednom mestu biti zadovoljena potreba svih reprezentativnih selekcija. Od muške, ženske, ali i one 3 na 3. Planirana je i izgradnja odbojkaškog nacionalnog trening-centra i u ovom slučaju - na jednom mestu biće sve što je potrebno za sve reprezentativne selekcije (muške, ženske, odbojke na pesku), prenose Novosti.

izvor: novosti.rs, foto: sergio souza, Pexels, ilustracija

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."