Uskoro popravka pokretnih stepenica u podzemnom prolazu


Popravka u narednih mesec dana

Pokretne stepenice u podzemnom prolazu već odavno „miruju”, što znatno otežava kretanje starijim sugrađanima, roditeljima s malom decom i osobama s invaliditetom.

U Gradskoj upravi za imovinu i imovinskopravne poslove, u čijoj je pothodnik nadležnosti, navode da će u narednih mesec dana „nepokretne” stepenice biti popravljene.

„Firma s kojom smo imali sklopljen ugovor o održavanju pokretnih stepenica i liftova nije mogla da obavi popravku pošto ugovorom nisu bili obuhvaćeni svi potrebni delovi”, objasnili su u Upravi za Dnevnik. „Upravo je odabrana firma za održavanje pokretnih stepenica i liftova, te su ugovorom obuhvaćeni svi radovi i u postupku smo otklanjanja kvara i nabavke potrebnih delova”.

Podzemni prolaz je krajem prošle godine zatvoren prvi put otkako je pre gotovo 30 godina izgrađen, a pešaci su se tuda nesmetano kretali čak i za vreme bombardovanja 1999. godine. To je učinjeno zbog tekućeg održavanja, koje je tada povereno veterničkim firmama „Irina” i „Art grup enerdži” (Art Group Energdž), s kojima je Gradska uprava za imovinu i imovinskopravne poslove imala potpisan ugovor vredan 5,8 miliona dinara, bez PDV-a. Aneksom ugovora, prvobitni rok je, zbog nepredviđenih okolnosti, produžen još 30 dana.

Stepenište u pothodniku češće „miruje” nego što se kreće te je već godinama trn u oku mnogim sugrađanima, koji će se njegovom pokretanju verovatno veoma obradovati.

izvor: dnevnik.rs, agencije