Produženo radno vreme: Ugostiteljski objekti u Novom Sadu - otvoreni duže tokom praznika


Radnim danima i nedeljom kafići i restorani radiće do ponoći

Novosadski ugostitelji će tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, tačnije do 18. januara, raditi duže, i to na osnovu odluke koju je donelo Gradsko veće.

Radnim danima i nedeljom kafići i restorani radiće do ponoći, a petkom i subotom će biti otvoreni do dva sata iza ponoći. Oni lokali – a to su najčešće diskoteke i noćni klubovi kao i splavovi – koji imaju posebno rešenje o produženom radnom vremenu, radiće uobičajeno, odnosno do tri sata iza ponoći.

– Odluka Gradskog veća da se produži radno vreme obradovala je mnoge ugostitelje, pogotovo što se u vreme novogodišnjih i božićnih praznika očekuje velika poseta turista – rekao je sekretar Udruženja ugostitelja Dragan Stanojević. – Time ćemo moći da izađemo u susret svima koji su zainteresovani da posete Novi Sad i uživaju u raznoraznim događajima, ali i ugostiteljskim objektima u gradu.

Prethodnih pet godina pred svaku Novu godinu i u letnjem periodu se donosi ta odluka.

U gradu je, inače, kako saznajemo, ukupno 1.500 ugositeljskih objekata, dok je desetak onih s posebnim rešenjem o dužem radnom vremenu do tri sata posle ponoći. Po Odluci o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji grada Novog Sada, kafići i restorani, osim tokom praznika i leta, imaju dozvolu da radnim danima budu otvoreni do 23 časa, a petkom i subotom do jedan sat iza ponoći.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo