Problemi oko izgradnje novog stadiona Voše: "Neverovatno je da Novi Sad nekad hoće sam sebe da gazi"


Izgradnja novog stadiona Vojvodine - oko 25 miliona evra

Izgradnja novog stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina jedna je od tema koje je privlačila pažnju građana u 2019. godini, najavljena je kao kapitalni projekat koji će se sasvim sigurno raditi, ali, prema svemu sudeći, stvari ne idu kao "po loju".

Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, u sve se umešao i "čitav spektar različitih interesa".

Krajem oktobra ove godine gradonačelnik Vučević poručio je da je ideja da do kraja 2019. bude završen projekat izgradnje "Karađorđa" i da se početkom 2020. godine kod Kancelarije za upravljanje javnim projektima konkuriše za novac koji bi bio potreban.

Kraj godine je stigao, ali ne i projekat izgradnje, pa Vučević sada očekuje da će to biti urađeno početkom januara, prenosi 021.rs.

Uprava sa Aleksandrom Gajićem ("Aleksandar group") i Dušanom Bajatovićem ("Srbijagas") na čelu, poručila je da će izgradnja novog "Karađorđa" koštati oko 25 miliona evra.

Neka idejna rešenja su postojala i ranije, a zna se da bi stadion imao oko 17.000 mesta, ali je datum početka rušenja starog i izgradnje novog ostala enigma do danas.

Međutim, na pitanje 021.rs o ovom projektu, Vučević je po prvi put ukazao na to i da čitav proces ne prolazi bez problema.

On se nada da su svi u Novom Sadu "svesni značaja investicije" kako bi se napravila atmosfera da se ona radi, a ne da se ne radi.

"Da se ne zakoči investicija zbog toga čiji su lokali, gde su lokali, već vidim kakva je to atmosfera. Samo da ne kaznimo Novi Sad, Novosađane, Fudbalski klub Vojvodina, sve koji vole fudbal, da Novi Sad ne propusti šansu da povuče pare za stadion. Po prvi put vam to otvoreno kažem, jer se pravi atmosfera 'bolje i da ne radimo'. Verujte da postoji ne mali broj ljudi... možda nisu oni brojni nominalno, ali uticajno pokušavaju čak i da zaustave sve to što radimo i to ne mogu da razumem", poručuje Vučević.

Na pitanje ko pokušava da zaustavi ono što se radi, Vučević ne precizira i kaže da je u pitanju "čitav spektar različitih interesa", dodajući da će biti "užasno teško" njemu ili nekom novom gradonačelniku da sve to reši.

"Neverovatno je da Novi Sad nekad hoće sam sebe da gazi. Umesto da rešimo 'Karađorđe', postoji jedan otpor koji nije nevidljiv. Ne vidim stadion da se na njemu prodaju ćevapi, burek, pljeskavice ili mekike. Ništa ružno ne mislim o tome, svaka čast ljudima što se bave poslom, nisam protiv njih, ali prosto postoje neka UEFA i FIFA pravila, postoji ono što vam država finansira, a to su sportski sadržaji, a ne komercijalni. Mi treba da imamo tamo muzej kluba, fan shop gde možete da kupite navijačke rekvizite, opremu, majice, dresove", dodaje gradonačelnik, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope