Otvoreni pristupni putevi na Žeželjevom mostu: Uskoro - Gradić pešačka zona, novi mostovi, Fruškogorski koridor...


Gradić polako postaje pešačka zona

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici obišli su pristupne saobraćajnice Žeželјevom mostu, a tom prilikom one su i otvorene za prolazak vozila.

- Završetkom ovog projekta olakšavamo dalјa ulaganja u Novi Sad, posebno u podgrađe Petrovaradinske tvrđave, i polako treba da se navikavamo da će taj deo grada biti pešačka zona.

Kada država završi za nas veoma važan projekat u vezi sa brzom prugom Beograd-Novi Sad, mi ćemo imati okončane sve radove na ovom infrastrukturnom poduhvatu.

Novosađani su zavoleli novi Žeželјev most. Kod starog mosta nismo imali ovako dobro projektovane i izvedene saobraćajnice i dobili smo daleko bolјi ulazno-izlazni pravac sa sremske strane.

Ovaj projekat je koštao 4,5 miliona evra, a finansirali su ga naši partneri iz Evropske unije.


Biciklistička staza će biti spojena sa kejom, i ceo ovaj potez će biti potpuno uređen, kada se pomere izvođači radova ''Azvi'', a pripremamo uređenje čitavog keja sa sremske strane. Sada već uveliko pričamo o novim mostovima, nadamo se da ćemo dobiti jedan u okviru izgradnje auto-puta Ruma-Novi Sad, a i mi kao Grad spremamo projekte za nove mostove za nove generacije – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima ministarke Mihajlović izgrađeno je tri kilometra pristupnih saobraćajnica, tri kilometra kanalizacionih cevi i dva kilometra biciklističkih staza, a postavlјeno je i osvetlјenje.

- Važno je da je izgradnja Žeželјevog mosta, koji je simbol Novog Sada, kompletno završena.

Ova godina je veoma važna u oblasti infrastrukture, jer smo mnoge poslove završili, a mnoge započinjemo, naročito na teritoriji Vojvodine.

Razgovaramo o tome da sledeće godine usledi nastavak radova na rekonstrukciji brze pruge Novi Sad-Subotica, a na jesen 2021. imaćemo brzi voz od Beograda do Novog Sada koji će moći da se kreće 200 km na sat.


Pregovori oko izgradnje Fruškogorskog koridora su u završnoj fazi, i nastavlјamo dobru saradnju sa Gradom Novim Sadom i Pokrajinom, kako bismo zajednički ulagali u infrastrukturu – istakla je Zorana Mihajlović.

Sem Fabrici ocenio je da je izgradnja Žeželјevog mosta važan projekat i za Grad Novi Sad i za celu zemlјu.

- EU je veoma predano radila na ovom projektu i ukupno je izdvojila 36 miliona evra bespovrtanih sredstava. Uz pomoć organa lokalne i republičke vlasti u potpunosti je realiziovan veliki i složen posao, i ko god prođe ovim mostom može da vidi novo lice moderne Srbije – rekao je Fabrici.

On je dodao da je EU partner u mnogim infrastrukturnim projektima širom Srbije, te da će u tom pravcu i nastaviti svoje delovanje.

Novi Sad u sledećih 5 godina: Novi mostovi, novi stadion, obnova Petrovaradinske tvrđave, rekonstrukcija Spensa...