"Od Novog Sada mladi širom Srbije mogu mnogo da uče"


Premijerka Ana Brnabić razgovarala je u Novom Sadu s mladima
o temama koje ih muče, saslušala sugestije koje su se odnosile pre svega na neformalno obrazovanje, nalaženje prvog posla i osamostaljivanje.

“Dijalog mladih s premijerkom” u zgradi Rektorata UNS-a organizovala je Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji s OPENS-om. Razgovoru je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Mladi su imala mnogo pitanja, podeljenih u tri oblasti, a najviše se moglo čuti kako da nađu posao kada svi traže radno iskustvo koje oni nakon završenog fakulteta nemaju, zatim žele da im država pomogne u osamostaljivanju da ne bi i nakon fakulteta živeli s roditeljima, ali su se mogla čuti i pitanja vezana za socijalno preduzetništvo, neformalno obrazovanje, praksu pre posla, kao i reformu obrazovanja.

Predsednica Vlade Ana Brnabić strpljivo je odgovorila na sva pitanja i istakla da su najbolje vlade one koje pažljivo slušaju i čuju, razgovaraju s ljudima, umeju da prepoznaju dobra rešenja i da ih implementiraju.

– Od Novog Sada mladi širom Srbije mogu mnogo da uče – kazala je premijerka Brnabić. –

Poverenje mladih u institucije nije problem samo mladih u Srbiji već širom sveta. Dosta je urađeno, a nadam se da će mladi u meni naći partnera s kojim mogu otvoreno da pričaju. Uveli smo programiranje kao predmet u osnovne škole, ali i druge predmete značajne za mlade, internet u 500 škola, ali i 2.000 digitalnih učionica. Postavili smo osnovu na kojoj sada možemo da radimo, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija