Obnova Spensa kreće od bazena - u junu počinje rekonstrukcija


Na sednici gradskog parlamenta u ovoj godini, usvojen je
niz odluka koje se bave programima rada nekoliko gradskih preduzeća, odobren je kredit JGSP-u kod EBRD banke za nabavku 30 autobusa na gas, a usvojena je i nova odluka kojom se uređuje izdavanje poslovnog prostora čiji je vlasnik Grad.

I mada je deo opozicije podržao otpis dugova Spensa za vodu, što je bila jedna od tačaka dnevnog reda jučerašnje sednice, ipak su stigle i kritike na račun broja zaposlenih, neiskorišćenog prostora...

– Na Spensu je vrlo teško stanje i simbol grada zaslužuje ulaganje da bi postao delimično održiv – izjavio je Vučević sa skupštinske govornice odgovarajući na primedbe opozicije. – Suština problema rešava se kroz povećanje energetske efikasnosti i kroz nove sadržaje, ali i novi koncept rukovođenja. Spens je 2012. godine imao 304 zaposlena, a ove godine, nakon otpremnina za 64 zaposlena, sada ih ima 156. Tražimo novac za projektno-tehničku dokumentaciju obnove Spensa, a za pripremu tendera obezbedili smo 800.000 evra preko Evropske banke za obnovu i razvoj.

Vučević je napomenuo i da će u junu početi rekonstrukcija zatvorenog bazena, te da će Grad finansirati rekonstrukciju školjke bazena i samog bazena, koji, kako je Vučević istakao, „curi od 1999. godine“, dok će Ministarstvo trgovine platiti rekonstrukciju ostalih delova zatvorenog bazena.

Ukupnu vrednost posla procenio je na oko 100 miliona dinara. Ipak, istakao je da je ključno racionalisati troškove za struju, vodu i grejanje, koji iznose oko 15 miliona dinara mesečno.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/SPC.Vojvodina