Novo naselje dobija Kulturnu stanicu: Traži se projektant - krovna bašta i solarni paneli


Planiran je dvospratni objekat sa ravnim krovom i podrumom

Gradska uprava za imovinu raspisala je tender za izbor projektanta Kulturne stanice "Novo naselje", saznaje 021.rs.

Ovaj objekat će se graditi na uglu ulica Bate Brkića, Seljačkih buna i Braće Dronjak, gde se trenutno nalazi zelena površina i nekoliko montažnih baraka.

Planiran je dvospratni objekat sa ravnim krovom i podrumom, sa osnovom od 870 kvadrata, s tim da urbanistički plan dozvoljava i potkrovlje, ali Grad u tenderu to nije tražio.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji u koju je 021.rs imao uvid, Kulturna stanica će u podrumu imati magacin od 100 kvadrata, teretni lift, ali i autolift za ulaz vozila u podrumsku garažu i tehničke prostorije.

U prizemlju je planirana multifunkcionalna sala od oko 300 kvadrata gde mogu da se stave teleskopske tribine i bina, magacin, garderobe, ugostiteljski deo, dva multimedijalna prostora i druge prateće prostorije.

Na prvom spratu Kulturne stanice "Novo naselje" će biti garderoba za izvođače sa kuhinjom i kupatilom, mala sala, multifunkcionalna radionica od 100 kvadrata, biblioteka i druge prateće prostorije.

Na drugom spratu će biti četiri apartmana za umetnike sa kupatilom i dvokrevetnom spavaćom sobom, zajednička kuhinja za umetnike, studio namenjen umetnicima i magacin, dve multifunkcionalne radionice, kao i kancelarija za upravu stanice sa malom salom za sastanke i druge prostorije.

Na drugom spratu će biti krovna bašta, a na samom krovu se planiraju solarni paneli.

Procenjena vrednost javne nabavke je 6,2 miliona dinara.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...