Novi Sad uređuje novih 10 dečijih igrališta i 10 teretana na otvorenom


10 dečijih igrališta i 10 teretana na otvorenom

Gradska uprava za građevinsko zemljište je raspisala javnu nabavku kojom traži firmu koja će izgraditi i opremiti 10 dečijih igrališta i 10 teretana na otvorenom u vrednosti od skoro 38 miliona dinara, saznaje 021.rs.

Nisu poznate tačne lokacije, jer u dokumentaciji za tender to nije navedeno, mada je ranije bila uobičajena praska da se navede i taj podatak. UGZI je umesto spiska lokacija naveo da je "nakon analize terena na osnovu prispelih zahteva obavljen odabir prioritetnih lokacija po kritetijumu stepena potreba i brojnosti dece", ali sem te rečenice nema podatka ko je i kada mogao da podnese zahtev, kao i ko je komisija koja je odlučivala o lokacijama. UGZI je napisao i da će se igrališta nalaziti na "atraktivnim lokacijama" u gradu, mestima gde nema sličnih sadržaja za decu i dvorištima koja su tzv. "urbani džepovi".

U dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, kaže se da se igrališta prave na "odgovarajućoj konstruktivnoj podlozi" sa završnom obradom od "tartan ploča" i da je na svim lokacijama neophodno uklapanje sa okolnim stablima drveća. Na pojedinim igralištima biće postavljene svetiljke sa solarnim panelima, jer na tim lokacijama nema javne rasvete.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Zelenilo