Novi Sad u trci za najbolji božićni market u Evropi - glasanje u toku


Novi Sad se promoviše kao evropska destinacija vredna obilaska

Na sajtu European best destinations u toku je glasanje za najbolji božićni market u Evropi, a Novi Sad se našao kao jedan od kandidata, među kojima su i pobednici prethodnih godina poput Zagreba, Strazbura, Talina.

Winterfest je prvi i najstariji Božićni market u Srbiji, a ovo zanimljivo dešavanje je privuklo pažnju turista i medija Evrope.

Od 2016. godine, Novi Sad je u periodu u kojem traje festival ugostio mnogobrojne turiste, a najupečatljivije na glavnom trgu Novog Sada je Singing Chistmas Tree (drvo koje peva), a koje čine deca iz škola širom Vojvodine koja dolaze na trg i pevaju božićne i novogodišnje pesme.

Kako se navodi, ono što turiste oduševljava jeste brojnost različitih naroda na jednom mestu i to što se pesme pevaju na 10 različitih jezika (srpski, mađarski, slovački, rusinski, hrvatski, ladinski, jidiš, nemački, ruski i engleski).

Na Trgu slobode nalazi se oko 50 drvenih kućica u koijma se mogu pronaći razne praznične poslastice, pokloni, zanimljivosti za decu, ali i dobro kuvano vino za odrasle, a za najmlađe postoji igraonica u slami koja treba da približi deci ambijent Hristovog rođenja.

Na trgu je postavljena i Božićna osmatračnica, sa koje je predivan pogled na blještavi market, a postavljeno je i nekoliko mesta za fotografisanje koja će pomoći da se Novi Sad promoviše kao evropska destinacija vredna obilaska. Novi Sad je poznat i po dobroj muzičkoj ponudi, pa je i na Winterfestu organizovan i bogat muzički program.

Glasanje za titulu "Najboljeg evropskog božićnog marketa" je na linku.

izvor: agencije, foto: TONS

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...