Nove godine u Novom Sadu: Objavljen SPISAK - Bajaga i Instruktori, Let 3, Artan Lili, Lollobrigida, Dado Topić...


Доček 2020. i 7528. godine u Novom Sadu
povezuje dva računanja vremena, spaja vizuelnu umetnost i muziku kao univerzalne jezike koje svako razume, podiže kapacitete lokalne umetničke scene i slavi jedinstvo različitosti buduće Evropske prestonice kulture.

Za Доček u Novi Sad nam dolaze: Artan Lili, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Mahmut Orhan, Bajaga i Instruktori, Božo Vrećo i Camerata Académica, opera za decu „U cara Trojana kozije uši“, TAPAN Live Act, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski - Горан Трајкоски, NØLAH Live, Dejan Petrovic Big Band, Svemirko, Ana Stanić i simfonijski orkestar Grad, Bilja Krstic & Bistrik Orchestra i mnogi drugi.

Uskoro još imena i spisak lokacija za Доček 7528. godine!

Studenti Scenske arhitekture, tehnike i dizajna sa Fakulteta tehničkih nauka, kao i Novih likovnih medija Akademije umetnosti zajedno sa vizuelnim umetnicima - Rodrigo Guzman Cazares, TKV i drugima pretvoriće Doček 2020. i 7528. u uzbudljivo putovanje kroz grad na čak 50 lokacija.

Spajajući različite prostore, programe i izvođače kroz vizuelne efekte, Novi Sad ide u korak sa svetskim trendovima, navodi umetnička direktorka Dočeka, Milica Stojšić, arhitektica i dizajnerka svetla.

"Priznati umetnici iz zemlje i inostranstva će u oblasti video mapiranja, animacije, instalacije i druge forme vizuelne umetnosti i novih medija biti uključeni u kreativni koncept Dočeka. Muzički program svoju drugu polovinu pronalazi kroz intervencije u domenu umetničkog programa. Želimo da umesto koncerata, posetiocima ponudimo događaje, u punom smislu te reči", navodi Stojšić.

Doček u Novom Sadu, gradu koji je sve bliži godini titule Evropske prestonice kulture, kombinuje visoku kulturu i čini je dostupnijom široj publici, sa popularnom, koju nastoji da predstavi na kvalitetan način, ne samo Novosađanima, nego i turistima, čime se šalje pozitivna slika o Novom Sadu.

"Ponosan sam na činjenicu da smo uspeli da ispromovišemo Doček na poseban način. Ovo je mnogo više od jedne manifestacije, ovde postoji koncepcija, priča, poruka i tu priču će Novi Sad nastaviti da čuva, da neguje i da unapređuje" rekao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Svi događaji u okviru Dočeka 2020. biće besplatni, u centru grada, na otvorenom i trajaće tokom čitavog dana, dok će Doček 7528. biti u zatvorenim prostorima, širom grada, u večernjim satima.

Ulaznice po promotivnim cenama su u prodaji do 23. decembra i mogu se pronaći na prodajnim mestima GigsTix-a i na sajtu gigstix.com.

Sve informacije o izvođačima, satnici, lokacijama, prodaji ulaznica, kao i servisne informacije važne za sam dan oba Dočeka biće na sajtu www.docek.ns2021.rs.