Nabavka 100 novih autobusa za GSP - Projekat za most blizanac Sentandrejskog mosta u aprilu


Budžet Grada za 2020. godinu 29,13 milijardi dinara

Osim tog „krovnog“ akta za funkcionisanje Grada, vladajuća koalicija, usvojila je, između ostalog, i izmene Odluke o podršci porodicama s decom kojom se omogućava besplatan vrtić za svu decu koja idu u vrtiće „Radosnog detinjstva“.

U budžetu je predviđen novac za nastavak izgradnje kanalizacije u gradskim naseljima i prigradskim mestima, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i najavio i nabavku 100 autobusa za JGSP „Novi Sad“, vrednu 850 miliona dinara

Gradski parlament usvojio je i Program uređivanja građevinskog zemljišta, „težak“ oko 5,5 milijardi dinara. Odgovarajući na kritike opozicije da se od Programa očekivalo više novca i projekata, načelnik Uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić ukazao je na to da je vladajuća koalicija zatekla 464 kilometra neizgrađene kanalizacije. Kako je naveo, do sada je od toga izgrađeno 134 kilometra, te je ostalo da se uradi još 196. Mandić je kazao da bi, da su prethodne vlasti uradile makar toliko, sada bilo novca za druge projekte. Po njegovim rečima, za preostala 329 kilometra kanalizacije i prečistač potrebno je oko 16 milijardi dinara, prenosi Dnevnik.

On je izneo podatke da je „Put“ oborio desetogodišnji rekord tako što je proizveo i ugradio 57.000 tona asfalta, projekat za most-blizanac Sentandrejskog mosta trebalo bi da bude gotov u aprilu,

Primorska ulica biće asfaltirana „hladnom reciklažom“, kanalizacija u Gornjim livadama mogla bi početi da se gradi u drugoj polovini naredne godine, a naselje Širine uskoro bi trebalo da dobije i liniju gradskog prevoza jer su se stekli tehnički uslovi.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."