Most od Telepa, preko Limana i Ribarca do Sremske Kamenice - najneophodniji Novom Sadu


Prioritet je izgradnja mosta u nastavku Bulevara Evrope

Godinama unazad pominje se izgradnja novih mostova u Novom Sadu, a za gradsku vlast prioritetan je onaj kojim će se Bulevar Evrope povezati sa Sremskom Kamenicom. U međuvremenu, neke ideje gradskih urbanista, koje su smatrali interesantnima, očigledno da nisu zainteresovale i potencijalne investitore, prenosi 021.rs.

Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, prioritet je izgradnja mosta u nastavku Bulevara Evrope prema Sremskoj Kamenici. Početkom 2019. godine je za izradu generalnog plana sa studijom opravdanosti ovog mosta izdvojeno 24,6 miliona dinara.

Ovaj most se u planovima razvoja Novog Sada pominje više od pola veka, a razlog prioritetnosti leži u tome što će, prema Vučevićevim rečima, Novosađanima za najduže 10 godina biti potrebno gotovo 90 minuta da pređu Most slobode i dođu do Cara Dušana, Bulevara cara Lazara...

"Nećete moći ispod sat vremena da stignete prema Ulici Narodnog fronta, Limanu IV, Bulevaru Evrope. Ako ne budemo u tom periodu rešili taj most kao nastavak Bulevara Evrope, grad će imati ozbiljne saobraćajne probleme. Pogledajte i sada, gotovo je nemoguće skrenuti sa Mosta slobode levo i u Narodnog fronta, a i u Cara Lazara i ne bude li se rasteretio taj pravac, ne bude li se napravio novi most i olakšao saobraćaj, trpećemo velike posledice. Ovaj most je najneophodniji Novom Sadu ako želimo da sačuvamo i unapredimo saobraćaj koji će biti sve intezivniji", kazao je Vučević na pitanje 021.rs.

Pročitajte više>> izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

Pokazne karte u autobusima u Novom Sadu - odlaze u istoriju?

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."